om kork

Portugal produserer halvparten av verdens kork og tilbyr et bredt utvalg av produkter.

Corkini tilbyr unike produkter for den miljø- og kvalitetsbevisste.

Kork er et 100% naturlig og fornybart materiale som kommer fra barken av korkeika Qercus Suber. Barken høstes med varsomhet av dyktige håndverkere, uten at treet blir hugd ned eller skadet.  Dette gjøres tidligst etter 25 år, og deretter hvert 9.-12.år. Korkeika er unik som ikke tar skade av at barken blir fjernet, men tvert imot produserer ny og bedre bark så lenge det lever, i ca 200 -250 år. Treet, eller rettere sagt barken, høstes om og om igjen. De vintergrønne korktrærne bidrar til minskede CO2 utslipp da de binder CO2 akkurat som regnskogen. I følge WWF binder treet 5 ganger så mye når barken er fjernet og skal vokse ut igjen. Korkskogen sikrer også det biologiske mangfoldet og gir liv til sjeldne og utrydningstruede dyr som gaupa Iberian lynx og tranene som oppholder seg i korkeikskogene i sydeuropa om vinteren. I tillegg motvirker korkskogene ørkentilstander og sikrer jordsmonnet på en naturlig måte.

Våre produkter er Slowfashion og håndarbeid satt i system, som sikrer deg et vakkert produkt like unikt som deg selv! Produktene er av høy kvalitet og er slitesterke på linje med lammeskinn. Produktene er vannavvisende og har lav egenvekt. Korkskinn endres med tid og bruk og trenger ikke impregneres, men rengjøres enkelt med en fuktig klut.

Når du velger kork tar du hensyn til omverdenen på flere måter. Samtidig blir du eier av et unikt, holdbart, etisk og miljøvennlig produkt laget i Portugal.