slow fashion bærekraftig og bevisst livsstil

Det var på 80-tallet, på reise i Portugal, at jeg første gang ble kjent med den allsidige korken. I turistindustrien fantes et mangfold av korkprodukter og jeg sendte et postkort av kork hjem med den berømte hanen på.
Siden da har korkprodukter vært et innslag i hverdagen min på et eller annet vis, slow fashion bærekraftig og bevisst livsstil, i form av gulvbelegg eller interiørartikler. Det verserte samtidig historier som jeg trodde på, om at korkskogene var truet og at kork var en mangelvare på grunn av all kork som ble brukt i vinproduksjon. Det var da, etter at jeg på våren kom over en butikk i Sverige som solgte vesker, capser, lommebøker, paraplyer og smykker, fremstilt av 100% kork, som jeg ble kjent med den virkelige historien om korkskogen og dens betydning.

Disse vakre, skinnlignende, fjærlette veskene i alle varianter, farger og stilarter, var laget av kork! Jeg ble det vi sier ”helt korka”. Jeg ble kjent med korkens verden, de vakre korkskogene og deres unike egenskaper, slow fashion bærekraftig og bevisst livsstil  satt i system.  Kork er bark og korkskogen er viktig for mennesker, dyr og miljø, nasjonalt og globalt. Hvordan korkprodusentene tenker ut nye måter og nye produkter for å sikre etterspørsel og ivaretakelse av korkskogen og utrydningstruede dyrearter. Alt dette, mye på grunn av at vinprodusenter går over til plastikk og skrukorker som verken er miljø- eller naturvennlig.

Det var i det øyeblikket, den vakre vårdagen i april, at jeg visste hva jeg ville bruke tiden min på fremover, hva som skulle bli min neste reise. Jeg ville dele historien om kork og budskapet om å bevare korkskogene videre. Dele fascinasjonen for disse unike produktene, tilby naturlig og vakker mote laget av 100% kork, velge slow fashion bærekraftig og bevisst livsstil.

Som Live Nelvik sier i ”Live redder verden litt” på NRK:

”Det viktigste er jo at vi alle gjør litt, så kan vi sammen utrette ganske mye”.

Hjertelig hilsen,

Ragnhild Strandbakken

Corkini